Το Web Radio του σχολείου μας

school

Γιατί το φτιάξαμε:

Το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τρεις στόχους:

  • Την προσφορά εναλλακτικού τρόπου έκφρασης των μαθητών.
  • Την εκπαίδευση των μαθητών στην δημιουργία -και όχι μόνο την κατανάλωση- πολυμέσων (media)
  • Την επαφή των μαθητών με την «Μεγάλη Μουσική»

Τι περιμένουμε:

Με την εφαρμογή του web radio στο σχολείο μας, περιμένουμε μαθητές να είναι ικανοί να αντιλαμβάνονται πώς δημιουργούνται τα πολυμέσα -ή τα πολυμεσικά αρχεία- και να μπορούν οι ίδιοι να τα δημιουργήσουν.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί στο άμεσο μέλλον το γραπτό κείμενο δεν θα είναι η μόνη κειμενική μορφή διαθέσιμη για επικοινωνία. Ηχητικά αρχεία καθώς επίσης και αρχεία εικόνας και βίντεο θα είναι εξίσου -ή περισσότερο δημοφιλείς μορφές επικοινωνίας.
Η αδυναμία των μαθητών να αντιληφθούν πώς αυτά τα αρχεία δημιουργούνται και να τα δημιουργήσουν οι ίδιοι, αποτελεί αδυναμία εισδοχής τους στο νέο κόσμο που ήδη ανατέλλει.
Το web radio του σχολείου μας είναι, λοιπόν, ένα πρώτο βήμα προς τον ψηφιακό εγγραμματισμό που είναι απαραίτητος στους μαθητές για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο.
Παράλληλα με το web radio σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα εργαστήρι πολυμέσων, στο οποίο οι μαθητές θα διδάσκονται επεξεργασία εικόνας δημιουργία και επεξεργασία βίντεο δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και σεναρίων με την εφαρμογή του ΜΙΤ Scratch.